Pennut syntyivät 8.4.2020

3 tyttöä ja 3 poikaa

  • Jillaroo's This Love "Glenna"

  • Jillaroo's Something Good "Malla"

  • Jillaroo's I Feel Amazing "Lissu"

  • Jillaroo's Ride Or Die "Pyry"

  • Jillaroo's Best Friend "Bogi"

  • Jillaroo's Break Of Dawn "Topi"

Pentujen Emä: Huntly Viva La Vida

Viva (in Database)

Viva on Irlannin tuontini, ja hänessä yhdistyy Englantilaiset ja Australialaiset juuret.

 Kun etsin itselleni seuraavaa bordercollieta, halusin palata niihin linjoihin mitä yhdistyi ensimmäisesssä bordercolliessani Zilissä ja nykyisessä Cinnassa. Ja en voisi olla tyytyväisempi omistaja!

Viva on arjessa rauhallinen ja tasapainoinen. Suvaitsee niin toiset koirat kuin lapsetkin, halailukaan ei haittaa. 
Luonnetestissäkin on todettu että Viva ei paukkeita hätkähdä ja tarvittaessa kiltin kuoren alta löytyy myös potkua!

Töitä tehdessä Viva palkkautuu niin lelulla kuin nameillakin ja miellyttämishalua löytyy sopivasti niin että yhdessä tekeminenkin on jo palkka sinänsä.

Vivan kanssa on tehty tokon ja rallyn alkeita, mutta kisaamaan asti ei ole tarkoituskaan. Tämä siis vain ohjurin kisahaluttomuudesta. Arjessa Viva nauttii pitkistä lenkeistä ja olemisesta täyspainoisesti perheen jäsenenä -temppuhetkiä unhtamatta.

Jonkin verran ollaan ehditty myös näyttelyissä pyörähtää, niin että Suomen Muotovalion arvo on saavutettu.

 

Pentujen Isä: Pikkupaimenen Break Every Rule

KOFI (in Database)

Uros kuin unelma, ihmisrakas energiapommi. Kaveri, joka ei koskaan jätä pulaan. Kofi hoitaa hommansa kiihkeästi, mutta iloisesti. Kofin harrastukset ovat pääasiassa henkilöhaku maastossa ja raunioilla sekä toko. Tähtäimessä on hälytyskoiran valmiuden saavuttaminen, hyviä suorituksia tokossa ja kisauran aloittaminen PK-lajeissa. Kofi on myös hiukan harrastanut vesipelastusta ja tekee kaikki SOVE-liikkeet täydellisesti. 

 Maastossa etsiessään Kofi irtoaa kauas ja työskentelee itsenäisesti. Kofi lukee ihmistä hyvin tarkasti, ja sitä on kevyt ohjata. Maalimiehet ilmaistaan haukkumalla. Saalistus- ja taisteluleikit käyvät palkaksi siinä kuin namitkin.

 Kofilla on myös suuri taistelutahto ja sitkeyttä, joka tulee esiin pitkäkestoisissa etsintäharjoituksissa ja jäljellä. Jäljestäessä kiihkeyttä on vielä hiven liikaa - harjoitukset jatkuvat kulmien tarkentamiseksi ja harhajäljiltä pois pysymiseksi. Mutta kukapa ei vaihtaisi haisevaa kumisaappaan jälkeä tuoreeseen peurantuoksuun? Hieman peuraan päin kallellaan olevaa riistaviettiä Kofilla siis on, mutta rusakoita vilisevissä taajamissa kulkeminen vapaanakin on turvallista.

 Kofi on vilkas, mutta tarkkaavainen ja tasapainoinen luonne. Se osaa rauhoittua, kun sen aika on. Kotona ollaan hyvin leikkisiä. Väsyn lähestyessä haetaan loputtomasti rapsutuksia, ja tullaan syliin kertomaan, miten kivaa taas on ollut.

Allekirjoittanut on Kofin ohjuri

kuva Jaana Pajunen